Koledzy, czy mieszkanie w rejonie ul. Kopcińskiego to dobry adres? Chodzi mi o dostępność sklepów, marketów, kin, barów, parków, itp. no i generalnie o szeroko pojęte "bezpieczeństewo"...
Wpisz w mapę googla Kopcińskiego 41 jest fajne zdjęcie z panoramą. Zobaczysz co i jak.
Miejscówka ewidentnie przy samej trasie przelotowej, przed wiaduktem nad Tuwima.
Duży ruch i hałas.
Ale wszędzie blisko, po drugiej stronie, kilkaset metrów i jeden z większych parków w Łodzi Park 3 maja. Po drugiej stronie Kopcińskiego zaczynają się jedno z najlepszych, najbardziej prestiżowych lokalizacji starych domków tzw. Radiostacja.
To jest około 500 m. od najbardziej zatłoczonego skrzyżowania w Łodzi tzw. skrzyżowania marszałków (Rydza-Śmigłego z Piłsudskiego).
Do centrum 3 rzuty burakiem, do centrum handlowego Tulipan ok. 1 km.
I to tyle.
pzdr
[ Dodano: Sro 01 Sie, 12 15:33 ]
Z tego co czytałem gdzieś szukałeś w okolicy ul. Nowy Józefów ??
Jeśli tak to szukaj na ul. Sczanieckiej i okolic CZMP. Jest tam dużo nowych bloków i na pewno coś 4 pokojowego się znajdzie do wynajęcia.
Jak chcesz to dam Ci namiar na operatywnego chłopaka z biura nieruchomości, który łanie sprzedał mi mieszkanie.
Rok z Bagien, a jak będę musiał stamtąd jechać rano w stronę ul. Nowy Józefów (za ogrodem zoologicznym) to będę stał w potężnych korkach? No i jak z powrotem popołudniu?
I podrzuć mi namiar na tego człowieka z agencji...
Nie wiem jak by to było o 6:30, może kto inny się wypowie na ten temat, ale chcesz praktycznie z jednego końca Łodzi przebić się na drugi. Samo w sobie jest to kilka ładnych kilometrów. Dodatkowo po Zielonej jeżdżą tramwaje - blokowanie ruchu. Piłsudskiego - masa świateł, duży ruch. Czyli trasy ze wschodu na zachód zablokowane.
Nieee ja bym się w to nie pchał. Naprawe, jeżeli masz pracować, tam gdzie piszesz, to są o wiele ciekawsze miejscówki na mieszkanie.
Inne propozycje niż retkinia to:
Ksawerów Łódzki, Górka Pabianicka, Pabianice lub jakiś domek w Łodzi okolice: Prądzyńskiego, Świętojańska, Dubois, Reymonta, Odrzańska.
Co do ulic pomyliłem ul. Józefów z Nowym Józefowem. Ta druga rzeczywiście jest na dalekiej Retkini, a nie w okolicach CZMP.
A to oznacza przebitkę przez całą niemal Łódź, ale za to droga prosta.
Wjedziesz na most na Kopcińskiego i zaraz skręcisz w pierwszą w prawo, a potem w lewo w Przędzalnianą i dojedziesz do Piłsudskiego (omijasz skrzyżowanie marszałków).
I jedziesz CALUSIEŃKI czas prosto. Aż do Bocianów, tam skręcasz w prawo w Al. Wyszyńskiego i do końca.
Lekki skręt w lewo i pierwsza w prawo (ul. Łyżwiarska - tam przejeżdżasz obok gabinetu najlepszego w Łodzi dziecięcego stomatologa :wink: ) i skręcasz w lewo w Gimnastyczną, potem w 3 uliczkę w prawo - ul. Zapaśnicza - która przechodzi w Nowy Józefów......
Podobno koło południa przejedzie się w 20-25 minut... Tyle jechała koleżanka.
No i kłopot jest niestety z wyszukaniem mieszkania z 3 sypialniami - w Łodzi takich nie ma... Ale zadzwonie do tego agenta...
[ Dodano: Sro 01 Sie, 12 16:44 ]
No dobra, uruchomiłem Wdzięcznego
Obiecał mi coś znaleźć, może nawet 2 mieszkanka 2 + 1
[ Dodano: Sro 01 Sie, 12 19:10 ]
Na Allegro jest taki podział Łodzi:
Bałuty, Górna, Polesie, Śródmieście, Widzew, Pozostałe(94).
Które z pierwszych 5 lokalizacji zawierają w sobie ul. Nowy Józefów?
agamek nie bierz mieszkan przy ulicach przelotowych,
na kopcinskiego z dzieciakami?, nie ma takich pieniedzy kt musieli by mi zaplacic zeby tam mieszkac,
na retkini jest osiedle falista tam szukaj domkow, bedziesz mial blisko do pracy,
albo szukaj w rejonie smulsko, konstantynow.
lodz to nie w-wa, nie trzeba spedzac czasu w korkach, kazde wieksze osiedle jest dobrze rozplanowane - place zabaw/sklepy/opieka lekarska,
jedynie po kulture jezdzi sie do srodmiescia.
tu masz link gdzie mozesz sie na mnie powolac w koncu to rodzina http://dsi.gratka.pl/lista/mieszkani...6eef786f2543db
Objechac w Łodzi ? Nigdzie nie widziałem tyle jedno-kierunkowych ulic co tu. Tu przy odrobienie "szczęścia" wyjedziesz na drugim końcu miasta jak wpadneisz w takie drogi z nakazem jazdy
Agamek12, jeśli masz dojeżdżać na Nowy Józefów to szukaj na Retkini , jeśli chodzi o okolice CZMP to jak wybudują trasę "Górną"(za ok. rok) to też będziesz miał łatwy dojazd.
Blisko market nawet 2 , park, las, wylot na południe .
Co do mieszkania na Kopcińskiego 41 - masakra , odradzam.
kbjanek, o to to się martwi Inwestor... A on już chyba umie dbać o swój interes.
[ Dodano: Pią 03 Sie, 12 21:51 ]
Trudno... Będę musiał jeździć z Kopczyńskiego... Choć (przynajmniej teraz) kolegom dojazd od autostrady do Nowy Józefów w godzinach porannych zajmuje góra 30-40 minut, więc kwestia dojazdu w obrębie Łodzi nie powinna być jakimś mega (jak w Warszawie) problemem...
Komentarz